På fredag den 5 december ska 2014 års klimatpris delas ut och i samband med det hålls en inspirationsföreläsning av professor Karl-Henrik Robèrt. Arrangemanget inleds med föreläsning klockan 13.00 och prisutdelningen sker klockan 13.30. Representanter för media hälsas välkomna till Residenset i Jönköping där det hela äger rum.

Klimatpriset instiftades av Klimatrådet i Jönköpings län och inför årets pris nominerades 27 kandidater som efter noggranna diskussioner blivit tio stycken som inbjudits till Residenset. Någon av dessa kommer att tilldelas klimatpriset för 2014 och ytterligare tre stycken kommer att få ett hedersomnämnande. Utdelningen görs av Klimatrådets ordförande, landshövding Minoo Akhtarzand.

Före prisutdelningen kommer Karl-Henrik Robèrt, grundare av Det naturliga steget, att hålla en inspirationsföreläsning med internationella utblickar samt tips och råd på hur Klimatrådet kan arbeta för att framtida utveckling.

Nominerade till klimatpriset är:

  • Husqvarna Group
  • Bostads AB VätterHem
  • Vaggeryds kommun inkl Vaggeryds energi
  • Habo Industriklubb
  • Lena och Ingmar Arnhammar
  • Aktiv Sol i Nöbbele AB
  • Callo sintermetall AB:s maskinkonstruktör Per Klingberg
  • Cykelköket i Jönköping
  • Brogårds Lantbruk i Hylletofta
  • Översvämningsåtgärder i Åbroparken, Värnamo

Information om de Nominerade

 

Klimatsmart-gron-240x240