STÄLLNINGEN JUST NU!

Klimatrådet

270 kW

 Jönköpings län 

2137 kW

 

Solmatchen är en match som aldrig tidigare genomförts. Den handlar inte om taktik eller defensivt spel – utan i Solmatchen är det full offensiv från början. Klimatrådet utmanar Jönköpings läns företag och invånare i att under ett års tid installera så mycket solel som möjligt. Matchen pågår från Klimatveckan 2017 till Klimatveckan 2018.
Vem kommer att installera mest solceller?

Klimatveckan 2017 - 2018

Installera mest solel

Ära och ett hållbart energisystem

VAD HÄNDER JUST NU?

BLI EN DEL AV #SOLMATCHEN

Gör som 800 andra i länet och installera solceller!

KOMMUNIKATION

Seminarier

Kom och lyssna på något av #solmatchens seminarier. Där kan du lära dig mer om solel och varför du borde producera el från solen!
...
...
Läs mer här

Kommunikationsmaterial

För spridning av #solmatchen på webbsidor, sociala media och affischer kan du här få tillgång till kommunikationsmaterialet för #solmatchen. Sprid initiativet!

Läs mer här

Klimatveckan

Under Klimatveckan 2017 startade #solmatchen och under Klimatveckan 2018 kommer den avslutas. Solkraft har en central roll på Klimatveckan, men den är också fylld av mängder med andra aktiviteter.
Läs mer här

VANLIGA FRÅGOR

Vad är egentligen Klimatrådet och hur kan de installera solceller?

Klimatrådet är en samverkansorganisation, med 55 olika organisationer som medlemmar, som arbetar för ett klimatsmart och hållbart Jönköpings län. Organisationerna installerar solcellerna på sina egna fastigheter men under en gemensam flagg - Klimatrådet.

 

Hur vet Klimatrådet hur mycket solceller de måste installera för att vinna matchen?

Tre gånger under året kommer en uppföljning göras av hur mycket solceller som installerats i länet. På så vis får Klimatrådet en uppfattning av om de leder eller ligger under i Solmatchen.

 

Hur mycket är egentligen en kW solkraft?

Man kan säga att 1 kW solceller producerar en 900 kWh el och tar upp 7 m2 takyta. Hur mycket solel skulle ditt tak kunna producera?

För mer information 

Otto Hedenmo
otto.hedenmo@lansstyrelsen.se

Solmatchen är en aktivitet i Jönköpings läns Solkraftprojekt, delfinansierat av Energimyndigheten