Nu söker vi dig som bor i Jönköpings län och som med hjälp av klimattjänsten Svalna vill ta reda på hur din klimatpåverkan ser ut, anta utmaningen att minska den och inspirera andra till att göra detsamma!

Klimatrådet arbetar allt mer intensivt med att öka förändringsviljan på individnivå och engagera medborgare i klimatfrågan. Ett sätt är satsningen Klimatkampen, tillsammans med klimattjänsten Svalna. I Klimatkampen jobbar vi med förebilder: ett antal personer runt om i Jönköpings län blir pionjärer i omställningen (“Klimatkämparna”) och lokala kändisar som försöker dra sitt strå till stacken får berätta om sina erfarenheter i korta filmer (“Klimatberättarna”) för att sprida engagemanget.

Syftet med satsningen är att engagera människor i länet i klimatfrågan och stärka dem i omställningen till mer hållbara livsstilar
Målet är att Klimatkämparna minskar sina utsläpp med 30% och att 2% av invånarna i Jönköpings län börjar använda Svalna och minskar sina utsläpp med 5% det första året.

Upplägg Klimatkämparna

Klimatkämparna är en satsning där ett antal människor i Jönköpings län antar utmaningen att minska sina utsläpp, att använda Svalna som uppföljning och att inspirera genom att låta andra ta del av deras resa. Innan Klimatveckan i september 2019 har varje deltagande kommun valt ut 1-5 Klimatkämpar.

Intresserad? Läs gärna mer här https://klimatradet.se/svalna/