Nationellt Solsafari 2020?

För tre år sedan föddes idén om att arrangera ett solsafari i Jönköpings län – alltså låta de som är intresserade av att lära sig mer om solceller besöka dem som redan har hunnit skaffa egna. Varför? Jo, vi vet att den vanligaste orsaken att skaffa solceller är för att grannen har, och det här kan ses som ett sätt att hjälpa grannen på traven. Eftersom intresset var stort arrangerades ytterligare ett solsafari året efter och igen i år. Idén har gett ringar på vattnet och fler visar intresse – Kalmar län har redan hunnit arrangera ett eget safari.
Därför har vi nu tillsammans med Kalmar län och Region Örebro och Jönköpings län börjat undersöka möjligheten att arrangera ett jättelikt Solsafari över hela landet. Du kan läsa mer om projektet här: https://klimatveckan.klimatradet.se/solsafari2019/

De län och regioner som är intresserade ges tillgång till mallar och råmaterial till informationsfilmer, så som denna

Hoppas Solsafari intresserar att ni vill veta mer! Kontakta Andreas.Olsson@lansstyrelsen.se alt 010 223 64 74. Gärna redan nu under oktober månad.

Vill du hålla dig uppdaterad?

En gång per månad skickas Klimatrådets nyhetsbrev ut, med information om stora händelser, aktiviteter och inspiration inom miljö, klimat och energi i Jönköpings län. Vi varvar lokala exempel med nedslag i vad som händer nationellt samt samlar alla de aktiviteter som Klimatrådet står värd för.
Nyhetsbrevet når cirka 2 000 personer och skickas ut sedan mars 2017.
Du anmäler dig till nyhetsbrevet här https://klimatradet.se/nyhetsbrev/