I förra veckan presenterade Regionen sin enorma solkraftsatsning som resulterade i att Klimatrådet tog över ledningen i #solmatchen, läs mer om den här. Denna vecka har ny statistik kommit in som visar hur mycket solelen vuxit under vintern och länet knappar ikapp!

Vintern har varit hård och taken täckta med snö, vilket gjort att solelsinstallationer på sina håll varit svåra att genomföra, men det är ändå ett gäng anläggningar som installerats sedan sist. Under hösten installerades 127 nya solelsanläggningar med en samlad effekt på 2179 kW – vilket var mycket mer än förväntat! Under vintern, sedan december 2017 till april 2018, har Jönköpings län fått 71 nya solelsanläggningar med en samlad effekt på 943 kW. Otroligt bra med tanke på vintern som varit! Detta innebär att Klimatrådet fortfarande leder #solmatchen – men bara med 525 kW!

 

 

 

Även om vintern inte är säsong för solelsinstallationer är det definitivt säsong för att skicka in ansökningar om solcellsstöd! Under vintern har länsstyrelsen i Jönköpings län slagit nya rekord i antal inkomna ansökningar vid hela tre tillfällen – december 2017, januari 2018 och mars 2018.

Med andra ord kan vi vänta oss ett stort antal nya solelsanläggningar under vår och sommar. Och en väldigt spännande upplösning i #solmatchen!

 

Tack till länets alla elnätsägare som hjälp till att samla in statistiken.