Onsdagen den 6 maj skickades äntligen ett nytt nummer av Tidningen +E ut till alla hushåll i Jönköpings län. Temat är klimatanpassning och frontar gör före detta tv-metereologen Pär Holmgren som lämnade toppjobbet i svt för att viga sitt liv åt klimatfrågan.

– Under de senaste åren har vi allt oftare upplevt naturhändelser som troligen kan relateras till klimatförändringar såsom stormar, skyfall och översvämningar. I vårt län arbetar vi aktivt för att möta klimatförändringarna och för att skapa ett långsiktigt, robust samhälle och en hållbar utveckling. Så skriver landhövding Minoo Akhtarzand i inledningen av tidningen.

I nya numret har vi bland annat besökt Svartåregleringsföretaget i Aneby som sedan 100 år tillbaka arbetat med att skydda mark längs med Svartån från översvämningar och som nu engagerats i ett samarbetsprojekt kring klimatanpassning med Aneby, Tranås och Nässjö kommun. På grund av ett tryckfel som upptäcktes för sent i processen saknas tyvärr delar av artikeln i den tryckta tidningen. Här kan du dock läsa reportaget i sin helhet.

Större delen av innehållet kommer också att publiceras här på webben, som numera uppdateras minst två gånger per vecka. Här hittar du alla nummer i digitalt format