Starta din solkraftresa på Klimatrådet.se! För varje år som går syns allt fler solceller på tak runt om i Sverige. Såväl villaägare som bostadsrättsföreningar och industrier ser fördelar med att producera solel själva. De blir inte lika beroende av elprisförändringar, kan tjäna en hacka på överskottselen de säljer och dessutom hjälpa klimatet på samma gång. Kort sagt är solel en klimatsmart investering för framtiden!

Solel för dig som privatperson

Läs mer här >>

Solel för dig som företag

Läs mer här >>

Länsstyrelsen

Du kan ansöka om statligt stöd för investeringen, du gör det här >>

Energimyndigheten

Mer vägledning finns på solelportalen >>

Din lokala energi- och klimatrådgivning

Länets energi- och klimatrådgivare kan ge rådgivning om just dina förutsättningar för att satsa på solel. Du hittar kontaktuppgifter till alla energi- och klimatrådgivare hos Energikontor Norra Småland >>

Solel-kampanjen drivs av Klimatrådet

Kampanjen beslutades den 19 juni av Klimatrådet och består av nedanstående print och filmer! Du och din organisation använder underlaget fritt (även om du inte har en koppling till Klimatrådet)

FILMER

PRINT

Orange outline >>

Solel

Gron outline >>

Solel

Bla outline >>

Fler solels-satsningar av Klimatrådet

Håll dig uppdaterad!

En gång per månad skickas Klimatrådets nyhetsbrev ut, med information om stora händelser, aktiviteter och inspiration inom miljö, klimat och energi i Jönköpings län. Vi varvar lokala exempel med nedslag i vad som händer nationellt samt samlar alla de aktiviteter som Klimatrådet står värd för.

Nyhetsbrevet når cirka 2 000 personer och skickas ut sedan mars 2017.

Du anmäler dig till nyhetsbrevet här https://klimatradet.se/nyhetsbrev/