Vinnaren av designtävlingen är Hampus Olsson, Lukas Nilsson och Hugo Almqvist, årskurs ett-elever vid Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping.

Juryns motivering

Bidraget som är genomtänkt, lekfullt och pedagogiskt har lyckats få med alla obligatoriska parametrar och visualiserar därmed på ett tydligt sätt den cirkulära ekonomin och återvinningsidén som är ECRIS kärnvärde. Bilden är tilltalande i färg och form och väcker tittarens nyfikenhet.

Beskrivning

Hampus Olsson, Lukas Nilsson och Hugo Almqvist beskrivning:

Vi designade våran illustration i stilen “low poly” då det inte bara är väldigt snyggt utan även simpelt. Detta för att alla som ser bilden ska kunna förstå vad det är som händer utan en massa onödiga detaljer. De tecknade husen och färgglada modellerna tror vi fångar åskådarens uppmärksamhet och får den att vilja ta en närmare titt. För att visualisera den cirkulära ekonomin är de fyra delarna uppställda i en cirkel med solpanelerna i mitten som symbol för grön energi. Vi har också försökt göra det tydligt vad varje del gör med hjälp av ikoner på fabriken, batteribanken och laddstationen.

Bakom designtävlingen

Bakom priset står Ungdomsrådet, som en del av Klimatrådet, tillsammans med Volvo Cars, ECRIS, Box of Energy och GARO.

Läs mer om Ungdomsrådet här >>

Läs mer om Klimatrådet och vilka som ingår här >>

Läs mer om designtävlingens upplägg här >>